Varm suppe til kolde aftener

Varm suppe til kolde aftener

 

Perfekt efterårsmad.

De blæsende oktoberdage er som skabt til suppe…
Svært at drømme sommeren tilbage, når den er slugt af silende regn. Men en varme suppe med en humpel brød til kan give varme og mæthed.

Bondesuppe.

til 2 personer.
•2 kartofler (ca.125 g)
•1 løg (ca.50 g)
•1 porre (ca.75 g)
•1 gulerod (ca.75 g)
•1 skive hvidkål (ca.100 g)
•2 tsk. fedtstof
•½ liter grønsagsbouillon
•1 laurbær
•½ tsk. tørret timian
•Salt, peber,
•1 fed hvidløg
•1 spsk. persille

Fremgangsmåde:
•Kartoflerne skrælles og skæres i skiver
•Løg og porre renses og skæres i mindre stykker
•Gulerod skrælles og skæres i tern eller skiver
•Hvidkålen skylles og snittes
•Grønsagerne svitses i fedtstoffet- må ikke brune
•Bouillon, laurbærblad, timian, og presset hvidløg tilsættes
• Suppen småkoger 20-25 minutter afhængig af hvor møre grønsagerne skal være
• Suppen smages til med salt og peber
• Persille drysses ovenpå suppen.

Servering: Spis en humpel rugbrød eller groft brød til.