Coleslaw


4. personer.

400 g hvidkål
2 alm gulerødder
3 alm æble, dansk
Dressing:
1½ dl fedtfattigt surmælksprodukt f.eks. fromage frais 0,2%
20 g sukker (ca. 1½ spsk.)
2 spsk. hvidvinseddike
salt
Peber, sort

Tilberedningsmetode:
Surmælksprodukt røres med sukker og hvidvinseddike. Smages til med sukker og hvidvinseddike.
Hvidkålen skæres i små strimler. Gulerødderne skrælles og rives groft. Æblerne skæres i tern.
Dressing hældes over, og det hele blandes godt.
Salaten trækker 2-3 timer i køleskab inden serveringen.

Tips: Salaten passer bedst til stegte retter. Hvis du ønsker en mere blød slat, kan du lægge kålen i salt- drys salt over kålen og lad den stå lidt og trække og derefter klemme vandet af.

Variation: Brug appelsin i stedet for æble og blot lidt appelsinjuice/saft som dressing.