Glæder mig til de danske jordbær!!

jordbærJordbærdessert.

4 personer.

1 bakke jordbær – ca. 500 g
2 spsk. flormelis
1 citron eller lime

• Skyl jordbærrene forsigtigt med stilk, fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange.
• Dup jordbærrene let, nip stilkene af og skær dem i mindre stykker
• Dryp to spsk. lime/citron over og vend i 2 spsk. flormelis
• Portionsanret på tallerkner eller i skåle
• Drys evt. med citronmelisse

Jordbær kan også spises uden flormelis og lime/citron og med drys af vaniljesukker og eller lakridspulver.

Kan også spises med magert surmælksprodukt rørt med vaniljesukker.

Fakta om jordbær
• Spis løs af jordbær – de er kalorielette.
• Jordbær tæller med i 6 om dagen-regnskabet; 7-8 mellemstore svarer til 100 gram.
• Med 50 gram jordbær får du dækket dit daglige behov for C-vitaminer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *