Lækker fyldig og mættende suppe. De røde linser giver et godt tilskud af vegetabilske proteiner.
2 personer.
3 alm. gulerødder
3 fed hvidløg
1 alm løg
½ appelsin
150 g røde linser
½ tsk. stødt eller 2 stængler kanel
1 liter grønsagsbouillon
1 spsk. rapsolie
Fremgangsmåde:
* Skræl eller vask gulerødderne og hak dem i mundrettebidder.
* Pil og hak hvidløg og løg, og skræl appelsinen og skær appelsinen i mindre stykker.
* Varm lidt rapsolie i en gryde og tilsæt hvidløg, løg, appelsinstykker og gulerødder.
* Lad det stege i cirka 1 minut.
* Kom linser og kanel i gryden og tilsæt bouillon.
* Lad det koge i cirka 20 minutter.
* Krydre suppen med havsalt og friskkværnet peber.
Tips:
Hvis der ønskes en cremet suppe, kan den blendes. Husk dog at tage kanelstænglerne op inden.
Servering:
Skyr rørt op med hvidløg og pyntes med friske krydderurter.